fbpx

Copy je copy

De kracht van herhaling. Zeker in de wereld van marketing en communicatie een belangrijk onderdeel. Om jouw boodschap bij jouw ideale klant over te brengen, moét je deze herhalen. Niet alleen op social media…

 

Groeien
Het herkennen van een bepaalde naam of merk moet groeien, net zoals het vertrouwen van een klant in jouw bedrijf of organisatie. Tijd dus om jouw content te herhalen. Dat kun je doen in verschillende social media posts, op verschillende platformen. Belangrijk daarbij is dat je regelmatig relevante content blijft delen én vasthoudt aan jouw verhaal. Dat levert na een tijdje dus een bepaalde herkenning op en uiteindelijk ook vertrouwen.

Maar er is meer dan social media…
Dat weten wij ook wel. Als je het voor elkaar hebt om jouw boodschap consistent te delen op LinkedIn of Instagram, dan kun je naast het herhalen van jouw dienst of product op social media, ook denken aan verdere mogelijkheden. Juist ja, in een blog op je website of in een nieuwsbrief.

Schrijven, knippen en plakken
Deze content is misschien zelfs wel aan elkaar te koppelen, waardoor jouw boodschap automatisch wordt herhaald. Fragmenten uit een sterke blog zijn te gebruiken als social content en deze content kun je gemakkelijk weer gebruiken voor het opbouwen van je nieuwsbrief. Schrijven, knippen en plakken dus.

Koppelen die hap!
En niet geheel onbelangrijk, er zijn altijd mensen die je niet volgen op social media maar wél je nieuwsbrief lezen. En andersom: er zijn ook mensen die je zeker op social media volgen, maar nog niet zijn ingeschreven voor jouw nieuwsbrief. Belangrijk dus om dit goed aan elkaar te koppelen. Zorg ervoor dat jouw trouwe ‘fans’ op social media zich gemakkelijk kunnen inschrijven voor jouw nieuwsbrief, bijvoorbeeld via een aanmeldformuliertje op je website. En ook hier weer andersom: bouw in je nieuwsbrief koppelingen naar je (actieve!) social media kanalen, zodat ze je hier ook gaan volgen.

Back-up
Fijn idee: draait Instagram of LinkedIn weer eens aan die algoritme knoppen, waardoor je posts ineens minder goed zichtbaar zijn. Of erger, wordt je account gehackt en ben je daardoor ineens het contact met jouw klanten kwijt? Dan heb je altijd de back-up in de vorm van een nieuwsbrief. Investeer dus zeker even tijd hierin.

Heb je die tijd niet, maar wil je wel goede content op social media? Een post die bijvoorbeeld gaat over jouw nieuwsbrief? Dan bel eens met ons, we denken graag met je mee in een goede contentstrategie. En ja, daarin gaan we dingen zeker kopiëren en plakken, maar wel op een onderscheidende manier, zodat het geen zielloze automatisering wordt.

We gaan aan de slag met content in verschillende formats: oude blogartikelen hergebruiken, podcasts uitlichten, video’s delen, infographics maken… Jij aandacht op je business, wij met aandacht aan de slag voor jouw social media.  

Wil je graag maandelijks onze social media tips & tricks ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!