fbpx

Is dit dé nieuwe social media hit, of niet?

Vandaag bij Jouw Social Studio bloggen we over een nieuw platform dat opduikt in de social media wereld: Threads. Misschien heb je er al wat over gehoord of zelfs al een kijkje genomen. De vraag die wij ons stellen: is Threads echt iets nieuws, of gewoon een tweede X? En belangrijker nog, kun je er zakelijk iets mee?

Threads = X?
Op het eerste gezicht lijkt Threads best veel op X: korte berichten, snelle interacties. Je zou kunnen denken, “dit kennen we toch al?” Precies dat dachten wij ook.

Maar herinner je je nog toen TikTok verscheen? Veel van ons twijfelden of dit platform iets zou worden, vooral voor bedrijven. Nog geen twee jaar later: onmisbaar voor bedrijven die zich richten op consumenten. Heus niet alleen maar de jongere doelgroep. Het aantal gebruikers op Tiktok groeit harder dan op alle andere social media platforms.

Sceptisch
Terug naar Threads. Wat kunnen we van dit platform verwachten? Om eerlijk te zijn, wij zijn er nog niet helemaal uit. Voor zakelijk gebruik zijn we nog sceptisch. Het lijkt leuk en nieuw, maar biedt het genoeg mogelijkheden voor bedrijven om echt contact te maken met hun klanten? Of is het trend die niet doorzet?

Toch moet je de potentie van een nieuw platform nooit onderschatten. Threads kan zomaar wel interessant worden, net als TikTok. Nieuwe platforms zijn altijd de moeite om te volgen en te zien welke unieke kansen ze bieden. Zeker bij de start van een zo’n nieuw medium kun je hard groeien in je bereik…

Jouw mening
Lastig dus. Ben jij al begonnen met Threads? Of wacht je nog even af? Bij Jouw Social Studio houden we van alles wat nieuw is in social media. We houden Threads in de gaten en laten jullie natuurlijk weten wat we ervan vinden.

Wat denk jij? Wordt Threads een belangrijk onderdeel van je social media strategie, of sla je deze over? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je mening!

Tags: