fbpx

Meer volgers, meer zichtbaarheid, meer …

H

“Hoe krijg ik meer volgers op social media?” of “Hoe zorg ik nu voor meer likes?”. Vragen die we elke week wel een keer voorbij zien komen. En dat snappen we. Soms ben je echt afhankelijk van je social media voor de verkoop van een nieuw product of dienst en dan is een hoge score op een bericht wel zo wenselijk.

Goed om jezelf af te vragen voor wie je nu zichtbaar wilt zijn: is dat die immense groep van 100.000 volgers of weet jij heel goed wie jouw ideale klant is? Dat laatste is in ieder geval een belangrijk startpunt. Als jij weet wie jouw droomklant is en wat die nodig heeft of waar die mee zit, dan kun je daar met je content op inspelen. 

Een aantal tips

> Zorg voor consistentie. Post regelmatig, dat kan om de dag zijn, maar ook één keer per week. Het is een beetje afhankelijk op welk platform jouw ideale doelgroep zich bevindt en wat dan gebruikelijk is qua frequentie. Door het in ieder geval met regelmaat te doen, blijf je beter zichtbaar bij jouw klantengroep.

> Probeer interactie met jouw volgers in te bouwen. Reacties, onder een post of via een story, leveren meer ‘engagement’ op. Hierdoor verhoog je ook de zichtbaarheid van jouw content, zie het dus als een goede investering om terug te reageren op die ene reactie.

> Werk met hashtags. Deze verhogen je vindbaarheid, omdat mensen hashtags steeds vaker gebruiken als zoekwoorden (bijvoorbeeld op Instagram). Gebruik er niet te veel en ook niet ‘te populaire’ (#outfitoftheday). Via populaire hashtags volgen dagelijks miljoenen berichten, kleine kans dat dit bijdraagt aan jouw zichtbaarheid. Ga voor hashtags die echt bijdragen aan het vinden van jouw ideale klant, bijvoorbeeld de omgeving waar die klant in woont (#eindhoven).

> Een pakkende visual zorgt ervoor dat jij tijdens het scrollen blijft hangen bij een bepaalde post. Letterlijk: je moet ervoor zorgen dat je eruit springt tussen al die duizenden berichten. Dit is súper belangrijk. Investeer in een paar goede templates. Die zijn makkelijk te maken met tools als Canva. Pas deze aan met jouw huisstijl kleuren en logo.

>Ben sociaal op social media. 😉 Als je een reactie krijg, reageer dan even terug. Reageer ook bij anderen, zo ben je actief op social media en dat wordt gewaardeerd: je zult gaan merken dat je berichten beter bekeken worden en dat je account gaat groeien.

Behoefte aan meer hulp?
Dat begrijpen we. Je bent niet de enige die het veel werk vindt: een leuke tekst, liefst ook nog passend in een duidelijke verhaallijn, gegoten in herkenbare en opvallende visuals en dan komen nog de hashtags, tags, reacties…

Gelukkig kun je dit anders aanpakken. Door bijvoorbeeld vooruit te gaan werken op social media. Hoe je dit doet? Dat leer je in onze workshop ‘Jouw social media beheer’. Ook andere workshops helpen jou aan meer zichtbaarheid op social media.

Helemaal niet meer bezig zijn met je social media, maar wel zichtbaar zijn? Dat kan ook via ons. Wij nemen social media over voor verschillende ondernemers en organisaties. Zij aandacht voor hun business, wij met aandacht aan de slag voor hun social media.